Maranata

Domnul nostru vine

 

             De ce nu se convertesc oamenii?   Ioan.12:20-26

 

 

1 Isus nu poate fi inlocuit cu forme religioase

-v 20 niste greci s-au dus manati de constiinta, de un simtamant interior  la praznicul anual,  niste oameni religiosi vrand sa gaseasca raspuns la cautarile lor

-au intalnit o arhitectura splendida la templu; ceremonie religioasa unica in lume; vesmintele preotesti; atmosfera si decoratiuni de sarbatoare unice in lume; numar mare de pelerini si totusi nu le-au satisfacut nevoia launtrica

-oamenii vor sa-l vada pe Isus in adunarile noastre inaintea formelor de organizare deosebite

-omul din afara nu cauta oameni cu tupeu (Grillo si Salvini) ; vedete (Fiorello; Il volo) ci oamenii spun simplu: “Am vrea sa-l vedem pe Isus”

-Omul a fost creat sa traiasca in unitate cu Creatorul, golul interior nu poate fi umplut decat cu Isus. Si oamenii vor sa-l vada, sa-l atinga, sa-l experimenteze si pt asta e nevoie de crestini autentici.

-biserica a esuat, pt ca nu ofera decat vorbe despre Isus. (unii slujitori au inventat tot felul de forme: activitati cu tehnologie de ultima generatie, departamente, proiecte, programe, vestimentatia slujitorilor bine aleasa; insa tot mai putin Isus!

 

Formele religioase nu il fac pe om mai bun – partida fariseilor mustrata de Isus Lu.18:10-14

Formele religioase nu pot implinii nevoile spirituale launtrice ale omului  Ioan.17:3 “si viata vesnica este aceasta sa te cunoasca pe Tine singurul Dumnezeu adevarat si pe Isus Hristos pe care l-ai trimis Tu”

Formele religioase nu produc dragoste fata de oameni Lu.13:10-17

-Formalismul, legalismul, perfectionismul, pot distruge biserica

-de imoralitate te mai poti pocai, dar de formalism e tare greu

-Isus puncteaza in cele 3 versete un mare adevar. Grecii au vrut sa-l vada pe Isus, iar noi trebuie sa intelegem din spusele lui Isus, v24,25,26 ca Isus poate fi vazut in ucenicii Sai. Cum? v 24 caracterul nostru; v25 trairea noastra; v 26 slujirea noastra

 

2 Isus poate fi aratat lumii doar de catre cei care traiesc zilnic cu Isus

-Fapte.4:12,13 toti au priceput ca Ioan si Petru au umblat cu Isus (umblarea zilnica cu Isus are efecte pozitive asupra oamenilor)

-grecii nu au cerut ca Filip sa le vorbeasca de Isus:  ci arata-l !  

- oamenii nu se multumesc cu predicarea despre Isus, (Avraam-Isaac si muntele moria;  Daniel in rugciune  – Dan.6:10;  Noe, corabia  si batjocura oamenilor)

-crestinul de rand nu se poate elibera de alergarile zilnice nici macar 30 de minute pe zi de rugaciune; oare mai putem conta pe purtarea de grija a lui Dumnezeu?  Mat.6:33

-v24 mai intai moarte si apoi roada; mai intai lepadare de sine si apoi roada Duhului Sfant

-solutia este relatie personala cu Dumnezeu si nu neaparat  imbunatatirea formelor religioase

 De ce nu se pocaiesc oamenii? pt ca nu il vad pe Isus in noi!!!


Maranata Udine  05.07.2015