Maranata

Domnul nostru vine

 

      Slujirea lui Isus si pretul scump care trebuie platit  2Tim.2:1-6

 

1. Tu, dar, copilul meu, intareste-te in harul care este in Hristos Isus.

2. Si, ce-ai auzit de la mine in fata multor martori, incredinteaza la oameni de incredere, care sa fie in stare sa invete si pe altii.

3. Sufera impreuna cu mine, ca un bun ostas al lui Hristos.

4. Niciun ostas nu se incurca cu treburile vietii, daca vrea sa placa celui ce l-a inscris la oaste.

5. Si cine lupta la jocuri nu este incununat, daca nu s-a luptat dupa randuieli.

6. Plugarul trebuie sa munceasca inainte ca sa stranga roadele.

 

-exista pericolul sa ne prea obisnuim cu Isus    Ex. fratii lui Isus     Ioan.7:1-5

1 Dupa aceea Isus strabatea Galileea; nu voia sa stea in Iudeea, pentru ca iudeii cautau sa-L omoare. 2. Si praznicul iudeilor, praznicul zis al Corturilor, era aproape.

3. Fratii Lui I-au zis: "Pleaca de aici si du-Te in Iudeea, ca sa vada si ucenicii Tai lucrarile pe care le faci. 4. Nimeni nu face ceva in ascuns, cand cauta sa se faca cunoscut: daca faci aceste lucruri, arata-Te lumii." 5. Caci nici fratii Lui nu credeau in El.

-exista pericolul sa ne prea obisnuim cu slujirea Ex. lui Iuda un prieten apropiat a lui Isus

Mat.10:1-10  Apoi Isus a chemat pe cei doisprezece ucenici ai Sai si le-a dat putere sa scoata afara duhurile necurate si sa tamaduiasca orice fel de boala si orice fel de neputinta.

2. Iata numele celor doisprezece apostoli: Cel dintai, Simon, zis Petru, si Andrei, fratele lui; Iacov, fiul lui Zebedei, si Ioan, fratele lui;

4. Simon, Canaanitul, si Iuda Iscarioteanul, cel care a vandut pe Isus.

7. Si pe drum, propovaduiti si ziceti: "Imparatia cerurilor este aproape!"

8. Vindecati pe bolnavi, inviati pe morti, curatati pe leprosi, scoateti afara dracii. Fara plata ati primit, fara plata sa dati.

9. Sa nu luati nici aur, nici argint, nici arama in braiele voastre,

10. nici traista pentru drum, nici doua haine, nici incaltaminte, nici toiag, caci vrednic este lucratorul de hrana lui.   Apoi a venit tradarea Ps.41:9  Chiar si acela cu care traiam in pace, in care imi puneam increderea si care manca din painea mea, ridica si el calcaiul impotriva mea.

 -exista pericolul sa ne saturam sa platim pretul slujirii  Dima / Ieremia / Ioan-Marcu  Ex. lui Iona. 3:10-4:1,2 

10. Dumnezeu a vazut ce faceau ei si ca se intorceau de la calea lor cea rea. Atunci Dumnezeu S-a cait de raul pe care Se hotarase sa li-l faca si nu l-a facut.

 1. Lucrul acesta n-a placut deloc lui Iona, si s-a maniat.

2. S-a rugat Domnului si a zis: "Ah! Doamne, nu este aceasta tocmai ce ziceam eu cand eram inca in tara mea? Tocmai lucrul acesta voiam sa-l inlatur fugind la Tars. Caci stiam ca esti un Dumnezeu milos si plin de indurare, indelung rabdator si bogat in bunatate, si ca Te caiesti de rau!

 

Preturi care trebuiesc platite pt a fi un bun ostas, pocait, ucenic, slujitor

-pt a ajunge doctor va trebui sa renuntam la timpul liber, la distractia cu prietenii si apoi sa platim pretul pregatirii in continuare ( 4 ceasuri la zi de lectura)

 

1 Trebuie sa-l asezam pe Isus pe primul loc in viata noastra

4. Niciun ostas nu se incurca cu treburile vietii, daca vrea sa placa celui ce l-a inscris la oaste.

-un carturar l-a intrebat pe Isus care este porunca cea mai mare Mar.12:29,30  Isus i-a raspuns: "Cea dintai este aceasta: "Asculta Israele! Domnul Dumnezeul nostru este un singur Domn";

30. si: "Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, cu tot cugetul tau si cu toata puterea ta"; iata porunca dintai.

-Nicodim n-a fost pregatit sa plateasca pretul- sa renunte la cariera; la pozitia castigata fiind membru in sinedriu; la slava; la salariu

-parintii orbului nepregatiti sa plateasca pretul  Ioan.9:18-22 18. Iudeii n-au crezut ca fusese orb si ca isi capatase vederea, pana n-au chemat pe parintii lui.  20. Drept raspuns, parintii lui au zis: "Stim ca acesta este fiul nostru si ca s-a nascut orb. 21. Dar cum vede acum sau cine i-a deschis ochii, nu stim. Intrebati-l pe el; este in varsta, el singur poate vorbi despre ce-l priveste."22. Parintii lui au zis aceste lucruri pentru ca se temeau de iudei; caci iudeii hotarasera acum ca, daca va marturisi cineva ca Isus este Hristosul, sa fie dat afara din sinagoga.

 -cand ne cumparam o locuinta ne gandim la o camera unde sa gazduiesti pe cineva

-cand ne angajam, semnam contractul daca ne chema duminica la munca?

-cand ne casatorim tinem cont de D , acceptam un partener de viata care are tendinte de a indeparta de D sau renuntam la el de dragul lui Dumnezeu

-cand luam salarul il asezam pe Dumnezeu pe primul loc in viata noastra?

 

 2 Trebuie sa ne luam crucea si sa-l urmam pe Isus  

3. Sufera impreuna cu mine, ca un bun ostas al lui Hristos.

-Lu.14:26, 27  26. "Daca vine cineva la Mine, si nu uraste pe tatal sau, pe mama sa, pe nevasta sa, pe copiii sai, pe fratii sai, pe surorile sale, ba chiar insasi viata sa, nu poate fi ucenicul Meu.

27. Si oricine nu-si poarta crucea si nu vine dupa Mine, nu poate fi ucenicul Meu.

Crucea pt mine nu sunt necazurile – ci ascultarea de Isus

-Ex. lui Avraam Gen. 22:2  Dumnezeu i-a zis: "Ia pe fiul tau, pe singurul tau fiu, pe care-l iubesti, pe Isaac; du-te in tara Moria si adu-l ardere de tot acolo, pe un munte pe care ti-l voi spune."

-Mat.5:39  Dar Eu va spun: sa nu va impotriviti celui ce va face rau. Ci, oricui te loveste peste obrazul drept, intoarce-i si pe celalalt.

-Mat.5:40  Oricui vrea sa se judece cu tine si sa-ti ia haina, lasa-i si camasa.

 Crucea pt mine inseamna sa mor fata de vechea viata, sa ma despart de lucrurile care ma implinesc literar

 

3 Trebuie sa slujesc, sa iubesc turma lui Hristos, asta inseamna renuntare la prioritatile mele

Ex. Isus si Petru pe marea Tiberiadei   Ioan.21:5-17

5. "Copii", le-a zis Isus, "aveti ceva de mancare?" Ei I-au raspuns: "Nu".

-De ce intreaba? Ca sa rezolve esecul sa vorbeasca despre esec!  Au abandonat ucenicia prea repede si s-au intors la pescuit

6. El le-a zis: "Aruncati mreaja in partea dreapta a corabiei si veti gasi." Au aruncat-o deci si n-o mai puteau trage de multimea pestilor.

Succesul in slujire este dependenta de Dumnezeu, conteaza pe voia lui Dumnezeu, conteaza pe resursele lui Dumnezeu

-ucenicii au ascultat de Isus si au prins peste, altii au ascultat de Isus si au suferit inchisoare sau martiraj, au platit pretul

15. Dupa ce au pranzit, Isus a zis lui Simon Petru: "Simone, fiul lui Iona, Ma iubesti tu mai mult decat acestia?" "Da, Doamne", I-a raspuns Petru, "stii ca Te iubesc." Isus i-a zis: "Paste mieluseii Mei."

16. I-a zis a doua oara: "Simone, fiul lui Iona, Ma iubesti?" "Da, Doamne", I-a raspuns Petru, "stii ca Te iubesc." Isus i-a zis: "Paste oitele Mele."

17. A treia oara i-a zis Isus: "Simone, fiul lui Iona, Ma iubesti?" Petru s-a intristat ca-i zisese a treia oara: "Ma iubesti?" si I-a raspuns: "Doamne, Tu toate le stii; stii ca Te iubesc." Isus i-a zis: "Paste oile Mele!

-Barnaba a platit pretul prieteniei cu Pavel pt Ioan Marcu

5. Si cine lupta la jocuri nu este incununat, daca nu s-a luptat dupa randuieli

-Pavel spune in Gal.1:10  Caut eu oare, in clipa aceasta, sa capat bunavointa oamenilor sau bunavointa lui Dumnezeu? Sau caut sa plac oamenilor? Daca as mai cauta sa plac oamenilor, n-as fi robul lui Hristos.

-voi pierde aprobarea oamenilor, aprecierea oamenilor

-cand vom predica adevarul vom devenii insuportabil pt ca deranjam Ioan.3:19  Si judecata aceasta sta in faptul ca, odata venita Lumina in lume, oamenii au iubit mai mult intunericul decat lumina, pentru ca faptele lor erau rele.

 

Daniel Corjuc , 09.04.2017 - Udine