Maranata

Domnul nostru vine

 

 

 

 

Conditiile primirii botezului in Duhul Sfant

Botez – Baptizo – scufundare

 

1 Acceptarea lui Hristos ca Domn si Mantuitor

-Petru in prima sa predica le spune oamenilor sa se pocaiasca Fap.2:37,38, adica sa isi schimbe mintea si sa se razgandeasca. Versetul 36.  “Sa stie bine dar, toata casa lui Israel, ca Dumnezeu a facut Domn si Hristos pe acest Isus, pe care  l-ati rastignit voi”, cu alte cuvinte priviti-l pe Hristos pe cruce in locul vostru si acceptatil ca Domn si salvator  in viata voastra.

-diferenta intre omul firesc  si cel duhovnicesc este ca cei duhovnicesti au mintea si prioritatile lui Hristos, pe  cand cei firesti au prioritati indreptate spre pamant.

-unii spun avem nevoie de pastori super pregatiti, avem nevoie de proroci, avem nevoie de slujbe extraordinare in biserica dar adevaratul secret al binecuvantarii divine in biserica este versetul 38 din Fapte 2  “pocaitiva …apoi veti primi darul Duhului Sfant”

 

2 Sa privim ca o necesitate a omului mantuit Fap.1:4 

-este necesar pentru ca a poruncit Isus.  Ioan.7:37-39 “Daca inseteaza cineva sa vina la mine si sa bea”

-Mar.13:11 "Cand va vor duce sa va dea in mainile lor, sa nu va ingrijorati mai dinainte cu privire la cele ce veti vorbi, ci sa vorbiti orice vi se va da sa vorbiti in ceasul acela, caci nu voi veti vorbi, ci Duhul Sfant"

Pavel ii spune lui Timotei "Caci Dumnezeu nu ne-a dat un Duh de frica, ci de putere, de dragoste si de chibzuinta. 2Tim.1:7 

 

3 Sa avem credinta

-sa credem ca exista, ca este un dar pe care il da Dumnezeu si care nu este un merit personal sau un rezultat al sfinteniei noastre.

Marcu 11:24, Iac.1:5-8 sa cerem cu credinta.

-sa avem convingerea ca ceea ce cerem este conform voii lui Dumnezeu. Ioan.4:13-14

 

4 Sa cerem, sa ne rugam staruitor

-staruinta inseamna insistenta repetata in cerinta mea, trebuie sa-mi doresc mult sa nu uitam ca ceea ce cerem este o valoare pentru ca este din Dumnezeu.

-Fap.1:12,14  toti erau convinsi can nu e un vis

                       toti au ramas statornici, pe pozitie

                       toti au fost insistenti  - 10 zile

                       toti au avut rabdare pana la sfarsit

-12 ucenici ai lui Ioan Botezatorul in Efes au fost botezati avand la baza credinta Fap.19:1-7

-revarsarea Duhului Sfant peste Samariteni prin punerea mainilor a avut la baza credinta care vine in urma auzirii cuvantului lui Dumnezeu. Fap.8:14

-Botezul in Duhul Sfant a lui Saul / Pavel, intalnire personala cu Hristos, apoi ascultarea de cuvantul sau, zile de post si rugaciune care nu sunt meritele sale ci un mod de a se apropia de Dumnezeu. Fap.9.17

 

5 Exista metode,sabloane sau copii?

-unii simt fiori, curenti, tremura, altora se ingroasa limba, altii plang sau rad, altii cad crezand ca cu cat se cade mai mult cu atat devii mai spiritual.

-Adevarul este ca sunt trairi emotionale care totusi pot fi controlate.

-dar Duhul Sfant vine in asa mod in care cei din jur trebuie sa vada ceva deosebit, se vor  minuna si se vor  bucura.  Ier.20:9.