Maranata

Domnul nostru vine

 

                          Programul copiilor 03-10.07  2011

                              Grupa cuprinsa intre 3-6 ani

 

 

-Rugaciune .

-Istorioara : “Familia, un dar de la Dumnezeu “

                       “Rut se ingrijeste de Naomi”

 

   Rut si Naomi formau o familie; isi doreau binele si se ingrijau una de alta.Rut si Naomi, insa, erau foarte triste pentruca au ramas singure, sotii lor au murit si in tara lor nu mai era aproape nimic de mancare.Atunci, Naomi a decis sa se intoarca in Betleem, orasul sau natal; cu mult timp inainte ea s-a mutat in orasul lui Rut, pentruca in orasul sau era foamete.

Rut si Naomi s-au pornit in calatorie pentru a ajunge in Betleem.

Ajunse in Betleem, Rut care era mai tanara si in forta zise: “ Ma duc sa lucrez pentru a procura de mancare, as vrea sa culeg un pic de grau de pe vreun camp”. A inceput sa mearga pana a ajuns in campiile lui Boaz. Chiar daca Rut era straina, acel om a fost gentil cu ea si i-a zis ca putea culege tot ce ramane pe pamant dupa seceratori. I-a permis sa ramana toata ziua pe pamantul lui, iar cand a flamanzit i-a daruit sa manance.

Rut a lucrat toata ziua sub arsita soarelui pt a culege grau.Probabil in timp ce culegea, ea sa simtit obosita poate a avut durere de cap sau poate a durut-o spatele pentru ca a ramas mult timp aplecata. Inspre seara, insa , cosul ei era plin plin. Va ganditi poate ca a vrut sa-l tina tot pentru ea? NU.

L-a dus la Naomi si impreuna au folosit graul pentru a face paine. Naomi ara fericita ca Rut a impartit cu ea ceea ce a cules; acum puteau sa manance amandoua.

   Si tu poti sa fi fericit ca D-ZEU ti-a daruit o familie, care se ocupa de tine, asa cum D-ZEU a ajutat-o pe Rut sa se ingrijeasca de Naomi.

 

-Verset de memorat Luca 6:38/a

 

“  Daţi, şi vi se va da; ba încă, vi se va turna în sân o măsură bună, îndesată, clătinată, care se va vărsa pe deasupra. Căci cu ce măsură veţi măsura, cu aceea vi se va măsura.”

 

 

-  Activitate :

 

- De colorat: De colorat, decupat un desen cu privire la lectie.

 

-Cantare : “ Multumesc de apa dulce“

 

Mulţumesc de apa dulce

 De izvor din care beau

 Cer iertare pentru apa

 Tulburată făr’ să vreau.

 

Cor: /: Doamne, ţine minte numai

Ce-am făcut pe placul Tău,

Dar nu-ţi mai aduce-aminte

De nimic din ce-a fost rău. :/

 

Rugaciune finala  

                                                                                                                      AMIN