Maranata

Domnul nostru vine

 

                                Dumnezeu este Dragoste

 

    Cine este Dumnezeu?

 

Dumnezeu este Dragoste; si cine ramane in dragoste, ramane in Dumnezeu si Dumnezeu ramane in el.    1 Ioan  4:16.

-Din citatul anterior, reiese ca trasatura fundamentala de caracter a lui Dumnezeu este “dragostea“.

-Dumnezeu iubeste ìn mod desavarsit toata creatia sa, dar pe oameni si mai mult, aici se includ toate semintiile pamantului, ìncat pentru salvarea acestora a dat la moarte pe singurul sau fiu.  Ioan  3:16.                              

-Privind atent ìn Cuvantul lui Dumnezeu,atat ìn Vechiul Testament si Noul Testament se regasesc doua porunci fundamentale, din care decurg toate celelalte porunci si ìnvataturi.

-Pentru a putea descoperii, care este cea mai importanta porunca data de catre Dumnezeu oamenilor, trebuie sa reflectam la urmatoarele versete din Cuvantul lui Dumnezeu:     

          “Sa iubesti dar pe Domnul,Dumnezeul tau, si sa  pazesti totdeauna ìnvataturile lui, legile lui, randuielile lui si poruncile lui.” Deuteronom.  11:1.

           “Sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau. Aceasta este cea dintai si cea mai mare porunca.”  Matei  22:37,38.

-Rezulta ca porunca fundamentala data de catre Dumnezeu oamenilor, atat ìn Vechiul Testament cat si ìn Noul Testament, consta ìn faptul ca orice credincios din orice perioada a istoriei, de la crearea omului si pana ìn prezent, trebuie sa-l iubeasca pe Dumnezeu, singurul creator si stapan al universului.

       

     Cine este Isus Hristos?

 

-Pentru Hristos, relatia dintre Tatal si Fiul este o relatie de dragoste. Ioan  3:35;   15:9.  Aceasta dragoste a Tatalui pentru Fiul sau Isus Hristos, este reciproca.

-Isus Hristos care este dragostea ìntrupata, este revelatia de sine a lui Dumnezeu.  1 Ioan  3:16.

-Intreaga drama a rascumpararii, concentrata in jurul mortii lui Hristos, este dragostea divina in actiune.  Galateni 2:20. Romani 5:8.                                     

2 Corinteni 5: 14.

Pentru ca atunci, cand noi nu il iubeam pe Dumnezeu, ci traiam in pacat, Isus Hristos, aratandu-si dragostea fata de noi, prin faptul ca s-a jertfit, suferind pentru pacatele noastre, ca noi sa acceptam dragostea ce ne-a aratat-o.  1 Ioan 4:10 .

-Isus Hristos iubeste nespus de mult toate categoriile de oameni, care se intorc din toata inima la el, si accepta dragostea lui Dumnezeu :  

      -saraci

      -bogati

      -detinuti

      -dependenti de droguri

      -bolnavi

      -orfani…

-Isus Hristos este unica cale, care duce inspre  Tatal Dumnezeu, si prin credinta in el avem viata vecinica.  Ioan  6:47.

     

     “Isus  Hristos era in lume, si lumea a fost facuta prin el, dar

      lumea nu l-a cunoscut. A venit la ai sai si ai sai nu l-au primit.

      Dar tuturor celor ce l-au primit,adica celor ce cred in Numele lui,

      le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu; nascuti nu din  

      sange, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din

      Dumnezeu.     Ioan  1:10-13.        Amin.


        Calin Bejera    Maranata Udine