Maranata

Domnul nostru vine

 

       Frumusetea  jertfei lui Hristos

 

O, adevarat si cu totul vrednic de primit este cuvantul, care zice: Hristos Isus a venit in lume ca sa mantuiasca pe cei pacatosi, dintre care cel dintai sunt eu. Dar am capatat indurare, pentruca Isus Hristos sa-si arate in mine, cel dintai, toata indelunga Lui rabdare, ca o pilda celor ce ar crede in El, in urma, ca sa capete viata vesnica. A Imparatului vesniciilor, a nemuritorului, nevazutului si singurului Dumnezeu, sa fie cinstea si slava in vecii vecilor! Amin. 1Tim.1:15-17

Ce ar putea fi atat de frumos intr-o moarte pe cruce? intr-o persoana care moare in suferinta groaznica pironit pe cruce? Sute de oameni au murit rastigniti, platind astfel talhariile savarsite in cursul vietii lor, insa El, Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu moare rastignit de buna voie, platind pedeapsa pacatului intregii lumi.

El, in care nu s-a gasit nici cel mai mic pacat, ofera omului nascut in pacat sansa nemuririi, din dragoste pentru creatura mainilor sale.

Pentru a beneficia de de frumusetea jertfei lui Isus Hristos trebuie:

1 Sa recunoastem starea mizerabila in care ne-a adus pacatul

 “Hristos Isus a venit in lume ca sa mantuiasca pe cei pacatosi, dintre cari cel dintai sunt eu”

Apostolul neamurilor Pavel, omul rapit pana in al treilea cer, omul caruia i sa revelat Fiul lui Dumnezeu in drum spre Damasc, recunoaste ca doar prin Isus Hristos are sansa mantuirii.

Profetul Isaia in capitolul 6 spune “In anul mortii imparatului Ozia, am vazut pe Domnul…Atunci am zis: vai de mine!  sunt pierdut, caci sunt un om cu buze necurate, si am vazut cu ochii mei pe imparatul”  

Psalmul 51 David, omul dupa inima lui Dumnezeu spune:”Impotriva Ta, numai impotriva Ta am pacatuit si am facut ce este rau inaintea Ta”  Observam chiar si cei mai mari oameni ai lui Dumnezeu cum recunosc fiecare pe rand slabiciunile lor si imposibilitatea lor de a sta in picioare inaintea sfinteniei lui Dumnezeu. Pavel ne spune in Romani capitolul 6 cu versetul 23, ca plata pacatului este moartea, insa darul fara plata a lui Dumnezeu este viata vesnica in Isus Hristos.

Citam 3 mesaje socante, dar hai sa intelegem bine ce vrea sa ne spuna cuvantul lui Dumnezeu aici.

“Cine pacatuieste este de la diavolul” 1Ioan.3:8  / “Multi imi vor zice in ziua aceea: Doamne Doamne! N-am prorocit noi in numele Tau?...Atunci le voi spune curat: Departati-va de la Mine voi toti cari lucrati faradelege.”  Mat.7:22,23

“Caci cand traiam supt firea pamanteasca, patimile pacatelor…aduceam roada pentru moarte” Romani.7:5

Exista o mare diferenta intre a pacatui si a cadea intr-un pacat /intre a trai in pacat si a fi un accident pacatul in viata unei persoane.

A trai in pacat – a dainui, a vietui in pacat, a-ti petrece viata in fiecare zi in mizerie.

Expresia lucrati faradelege inseamna a cladii pacat peste pacat, a face continu, a functiona, a produce constant faradelege, chiar si a cultiva pacat.

Cei ce traiesc in pacat sau lucreaza faradelege, acele persoane nu mai au mustrari de constiinta, pentru ca cugetul lor e infectat, si mai rau decat atat isi gasesc placerea in ceea ce fac,  considerand absolut normal acest mod de viata.

Insa cei ce savarsesc pacat in mod accidental, ei au remuscari, parere de rau, sufera si se marturisesc inaintea lui Dumnezeu, dandu-si toate silintele sa nu-l mai intristeze pe Dumnezeu inca o data.

Dar haideti dragii mei sa privim la sinceritatea unui slujitor a lui Dumnezeu.

“Stiu, in adevar, ca nimic bun nu locuieste in mine, adica in firea mea pamanteasca, pentru ca, cei drept am vointa sa fac binele, dar n-am puterea sa-l fac. Caci binele pe care vreau sa-l fac, nu-l fac, ci raul pe care nu vreau sa-l fac, iata ce fac…O nenorocitul de mine! Cine ma va izbavi de acest trup de moarte? Multumiri fie aduse lui Dumnezeu prin Isus Hristos, Domnul nostru!” Rom 7:18,19,24,25

Pentru a beneficia de frumusetea jertfei lui Hristos trebuie:

 2 Sa realizez ca doar plin sangele lui Hristos suntem declarati copii a lui Dumnezeu.

Pacatul nu mai stapaneste asupra noastra: “Caci pacatul nu va mai stapani asupra voastra, pentruca nu sunteti supt lege ci supt Har” Rom.6:14

“Tot asa si voi insiva socotiti-va morti fata de pacat, si vii pentru Dumnezeu, in Isus Domnul nostru.”  Rom.6:11 Remarcati cuvantul socotiti-va,  nu prin eforturile noastre, nu prin puterea noastra suntem declarati vii pentru Dumnezeu, ci am fost socotiti vii prin jertfa lui Isus.

In urma jertfei lui Hristos, Cuvantul ne invata ca  parasul nostru diavolul, este paralizat. “Cine va ridica para impotriva alesilor lui Dumnezeu? Dumnezeu este Acela care-i socoteste neprihaniti” Rom8:33  Remarcati din nou cuvantul socoteste.

E minunat sa fi declarat  fiu a lui Dumnezeu prin credinta  in Hristos. Gal.3:26

Jertfa lui Hristos ne-a adus libertate deplina de care trebuie sa beneficim. Pavel s-a infuriat pe acei  galateni (frati mincinosi), care s-au strecurat printre copiii lui Dumnezeu cu gandul de ai duce din nou in robie. Gal.2:1-5

Haideti sa privim la suferinta lui Pavel pentru galateni, este impotriva celor ce calca in picioare libertatea daruita de Isus Hristos prin suferinta Lui pe dealul Golgota. “ Dar acum, dupace ati cunoscut pe Dumnezeu, sau mai bine zis, dupa ce ati fost cunoscuti de Dumnezeu, cum va mai intoarceti iarasi la cele invataturi incepatoare, slabe si saracaciose, carora vreti sa va supuneti din nou.”

Si fie ca Dumnezeu sa ne de-a intelepciune la toti, sa putem sa ne bucuram din plin, de frumusetea jertfei lui Hristos.

Amin

 

Daniel Corjuc               Maranata Udine