Maranata

Domnul nostru vine

 

ianuarie 2014

1.Rugaciune

2.Istorioara celor trei copaci

La capat de lume, iau nastere trei copacei diferiti…fiecare cu povestea lui.Toti aveau cate o dorinta.Unul isi dorea ca atunci cand va fi taiat, din lemnul lui sa fie facut un cufar pentru comori.Altul, dorea lemnul sau sa fie folosit pentru construirea unei corabii regesti. Al treilea, un brad, nu dorea altceva decat sa nu fie taiat niciodata si sa creasca atat de inalt incat sa poata atinge cerul.A venit vremea cand taietorii au sosit si au taiat cei trei copaci. Cel de-al treilea a fost tare trist: ” visul meu s-a sfarsit…dorinta mea nu va mai putea fi niciodata implinita!”Dar ceilalti doi frematau de bucurie…erau sigur ca vor deveni ceea ce si-au dorit o viata intreaga de copac :).

Si totusi….au fost transformati in cu totul altceva.Cel care si-a dorit sa fie un cufar pentru comori a fost facut un staul pentru vite.” Doamne, ce banal…. si-au batut joc de mine”, se gandea el. Dar, intr-o zi… a fost luat si in el a fost pus un bebelus. Si-a dat seama atunci, ca ceva nemai pomenit se intampla…. a realizat ca tine ce mai mare comoara din lume, caci acel prunc nu era altul decat Fiul lui Dumnezeu.Cel de-al doilea a fost transformat intr-o barca… din nou dezamagire mare…pai el isi dorea sa fie o corabie regeasca, sa poarte pe apele involburate un rege maret…si a ajuns o corabie de pescari!Dar, intr-una din zile…in timp ce pluteau pe mare…o furtuna s-a starnit. Unul dintre oamenii din corabie a strigat: ” Taci..fara gura!”… si marea s-a linistit ca prin farmec. Atunci a inteles: in corabie se afla Regele regilor…nu era altul ca el.Soarta celui de-al treilea copac parea si mai trista. A fost taiat si busteanul uitat ani intregi intr-un loc pustiu.Deodata, auzi galagie grozava in jurul lui : strigate , plansete…nu intelegea ce se petrece.A fost luat , cioplit si tranformat intr-o cruce grea. Cu mare greutate…un om plapand l-a carat pana pe un deal. Oare unde il duceau…si pe el si pe acel Om?Omul a fost tintuit pe acea cruce. Ce crud…! El nu si-a dorit decat atat…sa atinga cerul…Dar a treia zi… a auzit o veste uimitoare: omul de pe cruce a inviat. si atunci a inteles… Era Fiul lui Dumnezeu… prin moartea Lui , Pamantul a fost unit cu Cerul…si el, o biata cruce acum, a atins Cerul…incredibil…dorinta i s-a implinit!

Toti avem dorinte ,vise unele se implinesc altele nu dar dorinta a noastra cea mai mare si arzatoare e sa fim cu Isus Mantuitorul nostru o vesnici.

E frumos sa ai dorinte sa le incredintezi in mana Creatorului si sa-ti lasi viata modelata de EL.Domnul Isus sa ne ajute sa avem dorinte care sunt placute Lui si sa ramanem in voia sa AMIN

Tu ce copac doresti sa fi?

Care este dorinta ta?

3.Lucru manual

4.Rugaciune de multumire