Maranata

Domnul nostru vine

 

                Imaginea unui slujitor adevarat

 

   Slujirea incepe ìn mintea ta, ca sa fii un slujitor este nevoie de o schimbare a mintii, o schimbare a atitudinilor tale.

Slujitorii adevarati slujesc lui Dumnezeu avand o stare mintala formata din mai multe atitudini, sa amintim doua dintre ele:

 Slujitorul adevarat se preocupa de cei din jurul lui .   Slujitorul lui Dumnezeu ìsi concentreaza atentia asupra altora, nu doar  asupra persoanei lui. De multe ori trebuie sa uiti de tine ìnsuti, ca sa poti slujii si altora, adica celor care au cazut pe cale,celor nemìntuiti, celor cu adevarat vaduvi, orfanilor, saracilor.

-cand incetam sa ne concentram asupra nevoilor noastre, devenim constienti de nevoile celor din jurul nostru. Isus a renuntat la Sine ìnsusi si a luat forma unui slujitor. Matei 20:24-28.

-nu poti fi slujitor daca esti plin de tine ìnsuti ,numai cand uitam de noi ìnsine facem lucruri care merita amintite.

-din nefericire, multe din lucrarile pe care le facem slujesc deseori intereselor noastre. Slujim ca sa fim placuti altora, sa fim admirati sau sa ne atingem propriile scopuri, asta este manipulare, nu slujire.

-unii oameni incearca sa foloseasca slujirea ca pe un mijloc cu care sa se targuiasca cu Dumnezeu: “Doamne, eu voi face asta pentru Tine, daca Tu vei face ceva pentru mine.”  Slujitorii adevarati nu ìncearca sa-l foloseasca pe Dumnezeu pentru scopurile lor, ci ìi permit lui Dumnezeu sa-i foloseasca pe ei pentru scopurile lui.

-Lepadarea de sine este esenta slujirii, lepadarea de tine ìnsuti este o lupta zilnica, adica toata viata.

    Slujitorul are o mentalitate de administrator, nu de proprietar.

-slujitorul adevarat isi aminteste, ca Dumnezeu este propietarul tuturor lucrurilor. In scriptura, administratorul era un slujitor, caruia i se ìncredinta-se o proprietate. Iosif, ca prizioner in Egipt, a fost un astfel de slujitor. Potifar a avut ìncredere ìn Iosif si i-a ìncredintat toata casa lui. Apoi temnicerul i-a ìncredintat lui Iosif ìnchisoarea sa.

In cele din urma, Faraon i-a ìncredintat  intreaga natiune. Slujirea si administrarea merg mana ìn mana, deoarece Dumnezeu asteapta, ca noi sa fim demni de incredere ìn amandoua.

Biblia spune: Singurul lucru care se cere de la astfel de slujitori este sa fie credinciosi stapanului lor. Luca.16:1-13.

-cum tratezi resursele pe care ti le-a ìncredintat Dumnezeu? Pentru a devenii un slujitor adevarat va trebui sa hotarasti care va fi rolul banilor ìn viata ta. Isus a spus,  nici o sluga nu poate sluji la doi stapani, El nu a spus nu trebuie, ci, nu se poate, este imposibil. A trai pentru a slujii si a trai pentru bani, sunt scopuri care se exclud reciproc. Daca esti un slujitor al lui Dumnezeu, nu poti cauta un al doilea loc de munca pe lìnga cel pe care ìl ai.

Banii au cel mai mare potential de a-l ìnlocui pe Dumnezeu ìn viata ta.

 Materialismul este principala cauza care ìi ìndeparteaza pe cei mai multi oameni de slujire. Acestia spun: dupa ce imi voi atinge scopurile financiare, voi sluji lui Dumnezeu.

Cand Isus este Stapanul tau, banii te vor sluji pe tine, dar daca banii sunt stapanul tau, tu devi sluga lor. Cu siguranta bogatia nu este pacat, dar daca inima iti este disperata dupa bani, si prioritar in viata ta sunt banii, atunci este pacat. Modul ìn care-ti administrezi banii afecteaza marimea binecuvantarilor lui Dumnezeu din viata ta.

Ramasa vaduva si fiind ìn varsta de optzeci si patru ani, Ana nu se departa de Templu, si zi si noapte slujea lui Dumnezeu cu post si rugaciune, marturisindu-l pe Isus.

 

Calin Bejera                 Maranata Udine