Maranata

Domnul nostru vine

 

 

Istoricul bisericii penticostale Romane "Maranata" Udine  

 

     Odata cu revolutia din Decembrie 1989, o noua era s-a nascut in viata  poporului roman, deschizandu-se noi porti, noi posibilitati,  pentru o viata  mai buna.  Asa se face, ca in anul 1999 cativa tineri minori romani,          ajung intr-un institut catolic de intr-ajutorare  a minorilor din orasul  Udine,  si harul lui Dumnezeu face ca acel institut sa fie tinta  misiunilor  de evanghelizare a pastorului italian "Delle Assemblee di  Dio in Italia"  Malcolm Willis.                  

 Acesti tineri fiind ajutati sa ajunga aproape in fiecare duminica la  serviciile divine ale bisericii penticostale italiene din via Chiavris 24  Udine,  aici bucurandu-se de caldura si dragostea fratilor italieni, o  caldura de care  aveau atata nevoie la acea varsta frageda, intr-o  tara straina atat de departe  de parintii lor.  

Imediat pastorul  Malcolm Willis a luat legatura cu pastorul  roman  Corneliu Copil, caruia i-a fost incredintata dificila misiune datorita  celor 180 de km pe care trebuia sa-i parcurga in fiecare duminica,  de a se  ocupa de acesti tineri si de a le oferii asistenta spirituala. 

Grupul de romani a inceput sa creasca numeric, ceea ce l-a  determinat  pe pastorul Copil Corneliu sa inceapa intalniri regulate in  fiecare duminica  seara, cu servicii divine in limba romana, in localul bisericii  italiane.                          Desi media de varsta era foarte tanara, mica bisericuta romana  a  inceput sa cunoasca multe binecuvantari.  

 Au fost suflete care l-au  primit  pe Isus Hristos ca Domn si Mantuitor in viata lor si s-au oficiat  mai multe  botezuri in apa, iar tinerii erau incurajati in vestirea  Cuvantului lui  Dumnezeu.   

Au fost momente de binecuvantari speciale, dar si momente  cand  norii negrii au umbrit bucuria bisericii, unii parasind grupul neavand  aceeasi viziune cu conducerea bisericii.  

Datorita cresterii din punct de vedere spiritual si numeric,  biserica  simtea nevoia acuta a unui spatiu propriu.   

Dumnezeu  cunostea aceasta  dorinta a ei, si avea sa lucreze  intr-un mod  minunat.  Mai multi frati din biserica, au inceput sa  caute un spatiu  disponibil  pentru a inchiria o cladire.  In luna  decembrie 2006 s-a gasit o sala care  corespundea viziunii  bisericii, asa ca in februarie 2007 s-a incheiat un  contract de  inchiriere pe o perioada de 6 ani.                         Incepand din acea zi, biserica putea afirma "in sfarsit a rasarit o  lumina"  bucuria a patruns in inimi, tinerii si-au unit fortele pentru  amenajarea  spatiului, in timp ce membrii bisericii si-au inaltat mainile  spre cer in  adorarea Celui care pregati-se aceasta mare  binecuvantare.  

 Pentru  biserica romana din Udine afiliata la  "Assemblee di Dio in Italia" a inceput  o viata noua,o noua  organizare,un suflu nou si i s-a dat numele de biserica  "Maranata"-  "Domnul nostru vine".   Prezenta lui Dumnezeu in slujbele si activitatile desfasurate, a  dus la o crestere spirituala si numerica a bisericii.   Daca biserica nu-si va pierde  frumusetea spirituala, viziunea si  prioritatile ei, va ramane o biserica  binecuvantata.   

Dumnezeu a binecuvantat biserica "Maranata" cu  lideri,  familii si  cu membrii puternici.  Rugaciunile, zilele de jertfa, darurile de  bunavoie, preocuparea pentru cei nemantuiti, misiunile din puscarie,  case  de batrani, piete, stralucesc ca niste podoabe sfinte in orasul  Udine.    

Grupurile de slujitori, grupurile de lauda si inchinare, precum si  grupurile de copii reprezinta tezaurul de mare pret al bisericii.

 Credem ca Dumnezeu are un plan maret cu cei 100.000 de  locuitori din  orasul Udine, asa ca  biserica romana Maranata,  impreuna cu biserica  italiana si cu cea africana, am inceput sa  muncim impreuna, avand aceeasi  viziune: marturisirea lui Isus  Hristos si chemarea celor nemantuiti la o  relatie cu Dumnezeu.   

Noiembrie 2009 a fost ordinat in slujba de diacon fratele Calin Bejera  si in martie 2014  in slujba de pastor fratele Daniel Corjuc.  Pe aceasta cale, dorim sa multumim pastorilor: Corneliu Copil  si  Malcolm Willis pentru sacrificiul facut in numele lui Hristos, pentru  comunitatea crestina romana din Udine. 

Prin bunatatea si ajutorul lui Dumnezeu, in luna septembrie 2016, fratele Cazan Beniamin si sotia Felicia, infiinteaza orchestra bisericii. 

Toamna anului 2016 aduce multa instabilitate in randul enoriasilor din biserica, tot mai multi alegand sa migreze in Austria pentru un trai mai bun. In ciuda dificultatilor prin care a trecut economia Italiei in perioada 2008-2016, Dumnezeu a binecuvantat biserica Maranata cu oameni sinceri, oameni care ai-au predat viata in totalitate in mana lui Isus. Ziua de 30.04.2017 a fost o bucurie pt biserica, fratele Ionica Hrezdac a fost ordinat in slujba de diacon. 

In 09.12.2018, Adunarea Generala a bisericii impreuna cu pastorul bisericii Daniel Corjuc, hotaresc afilierea la bisericile Penticostale Romanesti din Italia apartinatoare Cultului Penticostal din Romania.

Cu ajutorul lui Dumnezeu in martie 2019, biserica Maranata se muta intr-un local, mult mai spatios, care raspunde la exigentele bisericii. Intr-adevar ii suntem recunoscatori lui D pt binecuvantarea pregatita de El in ce priveste aceasta lucrare, si recunoastem in totalitate dependenta de Domnul nostru.


    ISTORIA inca se scrie...

"Pui de leu duc lipsa si li-i foame,

dar cei ce cauta pe Domnul nu duc lipsa de nici un bine". 

 

   

Doamne iti multumim! Biserica "Maranata".