Maranata

Domnul nostru vine

 

                              


 Nascut sa aduca pace si bucurie!

 

 

Nasterea lui Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu:

 

Isus Hristos s-a nascut ìn satul Betleem, situat la noua km sud de Ierusalim, numele mai vechi a fost Efrata Gen:35;19, si localitatea a fost cunoscuta ca Betleemul lui Iuda sau  Betleem  Efrata, pentru a putea fi deosebita de cealalta localitate cu acelas nume, pentru ca ìn jurul Ierusalimului, era ìnca o localitate cu acelas nume “Betleem”.

Isus s-a nascut ìntr-un grajd, al  unui han aglomerat, si a fost crescut ìntr-o familie obisnuita din Nazaret, un sat obscur(intunecos)din Galilea.

 Istoria spune  ca familia lui Isus ar fi facut parte din cea ce am putea numii clasa de mijloc in zilele noastre. Faptul ca Iosif nu este mentionat dupa ìntamplarile despre  nasterea si copilaria lui Isus, cat si faptul ca Isus era cunoscut ìn sat ca fiul Mariei   (Marcu:6;3) , este adesea interpretat ca denotand o moarte timpurie a lui Iosif, lasandu-l pe Isus, fiul cel mare, sa conduca atelierul familiei si sa ìngrijeasca de patru frati mai mici si de mai multe surori.      Marcu:6;3.

 

 

-Nasterea lui Isus Hristos a adus vestea buna pentru toate clasele de oameni:

         

-un inger trimis de Dumnezeu, se arata unor oameni obisnuiti, simpli si acestia sunt niste pastori, care stateau afara si pazeau oile.   (Luca:2;8).

-pastorii acestia au avut parte de cea mai mare veste auzita vreodata, ca intr-un grajd s-a nascut un Mantuitor, care va aduce pace pentru toti oamenii.

-un lucru foarte inportant cu privire la pastori, este ca , dupa ce au vazut pe copil ìn iesle, s-au intors de la iesle plini de bucurie, slavind si laudand pe Dumnezeu.              (Luca:2;20).

-Simion are si el parte de aceasta mare bucurie, a nasterii lui Isus Hristos, pentru-ca acest om neprihanit astepta mantuirea lui Israel. Simion vede ìn acest copil un salvator, izbavitor, care va mantui toate popoarele, care ìl vor accepta ca mantuitor personal.      (Luca:2;28-32).

-Isus este singurul care poate sa ne mantuiasca, si sa ne dea pace si bucurie pentru sufletele noastre.         (Mica:5;3-5) (Ps:72;7,8).

 

-Nascut sa domneasca si sa stapaneasca ìn vecii vecilor:     

                                               

-Profetul Isaia ne vorbeste despre nasterea lui Isus cu multi ani ìn urma, si aceasta profetie se implineste in ieslea din Betleemul din Iudea.     (Isaia:7;14).

-Isus Hristos s-a nascut sa domneasca si sa stapaneasca ìn vecii vecilor, si doreste sa domneasca si sa stapaneasca ìn sufletele nostre si ìn familiile noastre  pentru totdeauna.  (Isaia:9;6,7) (Efeseni:2;13-22).

-Nascut ìn lumea noastra, ca sa aduca cea mai minunata veste si bucurie,  a murit pentru pacatele noastre, si ne-a rascumparat pentru viata vesnica,  care se va arata ìn curand, pentru toti care ìl asteapta si ìl iubesc cu toata inima si cu tot sufletul! (.Apocalipsa:22;10-21).

 

           "Tata,vreau ca ocolo unde sunt Eu,sa fie ìnpreuna cu mine si aceia

            Pe care Mi i-ai dat tu,ca sa vada slava Mea,slava pe care Mi-ai dato

            Tu;fiindca Tu M-ai iubit inainte de ìntemeierea lumii."

             Amin

 

              Calin          Maranata Udine