Maranata

Domnul nostru vine

 

                     O lupta pe viata si pe moarte   1


 

                 Pozitia noastra in Hristos Ef.6:10-20

 

Apostolul Pavel incepe o scoala de doi ani la Efes conform cuvantului lui Dumnezeu din Fapte 19:10 unde spune el “nu m-am ferit sa vestesc tot planul lui Dumnezeu”

Avem in fata noastra un mare om iubitor de Dumnezeu si de bisericile castigate prin jertfa lui Hristos, care in anul 61 d.H incepe sa scrie cateva scrisori bisericilor din jur: Filipenilor, Colosenilor, Efesenilor, 1si2 Timotei, Tit, Filimon.

Am vrea sa incepem  sa privim in epistola lui Pavel catre Efeseni, poate cea mai frumoasa dintre epistole si sa vedem ce trebuie sa intelegem, sa invatam din  ea ca sa putem ajunge  echipati , pregatiti pentru a putea sta in picioare  inaintea fortelor intunericului.

Orice credincios este implicat  intr-un razboi spiritual, ca suntem pregatiti sau nu, ca ne place sau nu ne place noi suntem intr-un razboi pe viata si pe moarte cu diavolul.

Atunci cand urmarim un film suntem bucurosi  cand invinge binele pentru ca suntem creati de Dumnezeu sa ne implicam activ in lupta dintre bine si rau.

Fiecare credincios pentru a putea sta in picioare inaintea fortelor intunericului trebuie sa-l cunoasca pe diavolul si strategia lui de lupta. Suntem cu totii constienti de cele doua obiective pe care le are Dumnezeu si pe care noi le pretuim foarte mult:

         1 sa impace lumea cu Hristos Marcu .16:15

         2 sa uneasca biserica  Ioan 17

Hai sa fim constienti ca in alergarea noastra pentru atingerea celor doua obiective avem un dusman.

Amintim cateva capcane in care au cazut multi credinciosi:

  -lipsa de interes, de ai cunoaste lupta murdara

  -ne prefacem  ca nu exista

  -nu vorbim de el si poate va pleca

  -sa lupte impotriva lui pastorii

Diavolul ne cunoaste pe fiecare si stie daca suntem eficienti sau nu in lucrarea lui Dumnezeu Fap.19:15

Constienti de diavol dar impressionati de Dumnezeu

-doua adevaruri:   -cine este diavolul? - unul care baga frica in noi  2Tim.1:7

                                                     si

                                 -cine suntem noi in Hristos?

In peste 300 de pasaje biblice cuvantul lui Dumnezeu ne indeamna sa nu ne temem:

Ps.23:4 “Chiar daca ar fi sa umblu prin valea umbrei mortii, nu ma tem de nici un rau, caci tu esti cu mine”,Ps.46:2, Is.10:24, Ev2:14,15

Pentru a putea sta in picioare inaintea fortelor intunericului si sa ne cunoastem identitatea trebuie sa parcurgem cativa pasi:

1 Ne asezam la picioarele lui Hristros

Impartind epistola in 3 parti, de la capitolul 1 la 3 ne arata cine suntem in Hristos:cap.1:4,7,11; cap.2:6,10,13,18,19; cap.3:12,15,17

Ef.2:19 –“Asa dar, voi nu mai sunteti nici straini, nici oaspeti ai casei, ci sunteti impreuna cetateni cu sfintii, oameni din casa lui Dumnezeu”  

Sederea aceasta vorbeste despre 3 lucruri:

-domnie   Rom.5:17 nu suntem robii circumstantelor

-privim la o lucrare completa Col.2:10  Isus a castigat pozitia suprema, autoritate peste diavol

-sa avem o gandire fara preoccupare   tinuti prin puterea lui Dumnezeu, asezati in acelas loc.

Am fost transformati de Dumnezeu in ceea ce trebuia sa devenim.

2 Umblam cu Dumnezeu

Cap.4,5 si 6 pana la versetul 10 Pavel ne arata responsabilitatea noastra. Stim cine suntem, stim ca suntem asezati in casa lui Dumnezeu, acum sa invatam sa umblam  cu El.  Ef.4:1,22,24,26,29,31  Cap.5:2,7,11,15,18, cap.6:1-10

3 Stam in picioare   Ef.6:10-20

Mai intai ne asezam in Hristos, lasand preocuparile, pentru ca stim cine suntem in Hristos, apoi invatam sa umblam  cu Dumnezeu, parcurgand  acesti pasi in mod sigur vom reusi sa stam in picioare  si sa castigam batalia cu fortele intunericului!

Unii dintre noi facem chiar invers, incercam sa ne castigam singuri salvarea dupa care istoviti fiind ne relaxam inaintea fortelor intunericului.

Doamne! Da-ne biruinta.