Maranata

Domnul nostru vine

 

                                        O lupta pe viata si pe moarte  3

 

 Pregatire spirituala

 

“Caci noi n-avem de luptat impotriva carnii si sangelui, ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii cari sunt in locurile ceresti.” Ef.6:12

Incolo fratilor, spune apostolul Pavel bisericii din Efes “Intariti-va in Domnul” iar profetul Ioel in capitolul 3, ultima parte a versetului 10 spune “cel slab sa zica: sunt tare”. Biblia nu ne spune ca pentru a deveni tari avem nevoie de o gramada de ani, ci pentru a deveni puternici avem nevoie de credinta in Domnul Isus Hristos ,  cel care ne intareste in momentele dificile din viata noastra in lupta cu diavolul.

Oare ne cere Dumnezeu imposibilul?, oare suntem victimele unui joc crud a lui Dumnezeu?, nicidecum,  El ne constientizeaza ca suntem intr-un razboi spiritual, ne cere sa fim tari dar in acelasi timp ne da si sursa de unde se poate acumula putere!

Lumea invizibila-Ingerii

Credem sau nu credem aceasta lume invizibila exista, chiar daca cu ochii nostri firesti nu reusim sa o vedem. Daca nu reusim sa vedem gazul, asta nu inseamna ca el nu exista si nu putem nega existenta lui, ne bazam pe simtirile noastre si spunem da intr-adevar el exista.

Principalii locuitori ai taramului invizibil sunt ingerii.  “Ingerul Domnului tabareste in jurul celor ce se tem de Domnul, si-i scapa din primejdie”. Ps.34:7

Ingerii Duhuri slujitoare a lui Dumnezeu. Ev.1:13,14

Biserica primara era constienta de existenta ingerilor,  “Esti nebuna!” i-au zis ei.Dar ea staruia si spunea ca este El (Petru) . Ei dimpotriva ziceau:”este ingerul lui” Fap.12:15

Dumnezeu deschide ochii spirituali ai  slujitorului lui Elisei 2Imp.6:17 care a vazut pentru cateva clipe armata de ingeri trimisa de Dumnezeu in ajutorul lor.

Partea intunecata a lumii invizibile

Satan-adversar, razbunator, ucigas, distrugator, transmite gandul de al vinde pe Isus in mintea lui Iuda, dar in Mar.6:5-10 Isus ne declara autoritari in lupta cu fortele intunericului.

Cine a fost diavolul? Ez.28:12-19/Is.14:12-15. Chiar daca nu il vedem , diavolul si ingerii sai exista si doresc cu orice pret distrugerea copiilor lui Dumnezeu.

Pentru a ramanea in picioare in lupta cu diavolul avem nevoie de:

Conditie spirituala – asa cum sportivii pentru a fi in forma fizica buna au nevoie de antrenamente, noi ca si credinciosi ai lui Hristos avem nevoie de conditie spirituala buna. Cum obtinem?

1 Rugaciune – conversatii intime cu Dumnezeu, dialog si nu monolog, suntem prea obisnuiti sa venim inaintea regelui cu cererile noastre fara sa ascultam ce vrea El sa faca cu noi. Mat.6.5-10

2 Meditare la cuvantul lui Dumnezeu – uneori cititul este doar o activitate religioasa cu care crestinii isi impaca constiinta, fara sa fie intariti. Hai sa privim la Isus exemplul suprem, care atunci cand a fost ispitit de diavolul, medita la cuvantul scris Mat.4

3 Partasie – ne dam mainile, ne imbratisam ,ne salutam chiar cu o sarutare si toate acestea se rezuma  doar la o activitate religioasa.

Partasia adevarata promoveaza o relatie, pentru aceasta e nevoie de deschidere si sinceritate, de multe ori chiar de renuntare la noi insine.

Partasia adevarata nu inseamna lauda ci indemnuri. 1Tes.2:11,12

Biserica trebuie sa fie locul partasiei adevarate, a incurajarii si nici intr-un  caz un loc al ceremoniei si al ritualilor.